Et sammendrag av opplevelsene, kameratskapet og følelsene om bord på Svanen under Veteranseilas 2017

Morten Berg, veteran fra Libanon og mannskap på Veteranseilas 2017.

Starten på reisen
Reisen startet med oppmøte på Bygdøynes, nervøs og spent for så mange ting. Spent på hvilke personligheter jeg skulle ut på sjøen med, spent på om jeg hadde pakket riktig, nervøs for om jeg – med protese på høyre ben – kunne klare å gjennomføre så mange dager på sjøen, i typisk norsk sommervær.

Vi blir tatt imot med foredrag av Birgit Skarstein, om idretten og om alle hindrene hun har klart å overgå. Det gir meg motivasjon og tro på at jeg skal klare å gjennomføre dette.

Første etappe med Svanen er fra Bygdøynes til Oscarsborg, her spiser vi en god middag og praten går lett. Lite visste vi om uværet og bølgene vi skulle møte dagen derpå. Fra Oscarsborg skulle vi seile til Egersund, uten stopp. Et døgn der over halvparten av oss fikk oppleve sjøsyken. Endelig fremme i Egersund. De fleste av oss ganske lettet over å være fremme.

KNUT OLAV I FORPIGGEN UNDER ETAPPEN FRA OSKARSBORG TIL EGERSUND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stavanger
Endelig gikk ferden til Stavanger, her lå vi to døgn til kai i to døgn. Før ferden gikk videre til møte med MOB-øvelse med 330- Skvadronen, Sola.

 

Farsund
Neste stopp er Farsund, et flott sted. Her blir vi liggende til kai i 2 døgn, hvor vi dro ut med lett båt og grilla å koste oss, og undertegnede fiska fra båten og knuste Åke i fisking, makrell selvfølgelig.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristiansand
Neste stopp Kristiansand, her blir vi i 2 dager hvor vi blant annet besøker Camp Møvik veteraners tilholdssted i Kristiansand og dagen etterpå Veteranmonumentet i Kristiansand. Undertegnede og Kenneth hadde også en uforglemmelig fiske tur med Jan Oscar Fredly i Kristiansand og dro opp over 52 makrell på noen timer, som ble middag på båten den dagen.

 

Arendal og Arendalsuka
Ble for meg og flere med meg fryktelig masete, så en del av oss rømte til Lyngør fyr og fikk slappet av der. Her mønstret også undertegnede av og reiste hjem, mens en del ble med Svanen tilbake til Oslo. En fantastisk tur jeg ikke ville vært for uten, men samtidig så ble det en test på hva en orker.