Fabelaktig start på Veteranseilas 2017!

Veteranseilasen er endelig i gang, og starten ble markert med et flott arrangement på Bygdøynes den 31. juli. Sola skinte, vi fikk servert herlig fiskesuppe og torsketunger, det var kulturelle innslag, hilsningstaler og ikke minst masse folk som ønsket å si god tur til Veteranseilas 2017 – sammen for skadde veteraner. 

Før det offisielle programmet begynte ble det avholdt et internt foredrag for alle deltakerne med Birigit Skarstein. Birigit Skarstein er både politiker og verdensmester i roing for funksjonhemmede og hun holdt et meget inspirende foredrag.

Generalsekretær i SIOPS, Heidi Hovland Bergfald, ønsket alle de fremmøtte velkommen før det ble servert nydelig fiskesuppe og torsketunger. Etter mat og mingling var det klart for kulturelle innslag og hilsningstaler.

Først ut var veteran og seilasdeltaker Knut Olav Wågsås som fremførte det selvkomponerte stevet «Gaven». Deretter ble det hilsninger og utlvering av gaver fra både NTL Forsvaret og NVIO Oslo. NTL hadde med drikkeflasker til hele mannskapet og NVIO Oslo donerte en hjertestarter til skonnerten Svanen.

En meget hyggelig overraskelse denne dagene var at selveste Erling Lorentzen hadde tatt turen for å ønske veteranene god seilas. 94 år gamle Lorentzen er i tillegg til å være en kjent og dekorert motstandsmann fra 2. verdenskrig engasjert i Gunnar Sønstebys Minnefond. Lorentzen påpekte at han syntes det var særdeles flott at årets minnepris fra Gunnar Sønstebys Minnefond gikk til veteraner fra internasjoanle operasjoner.

Forsvaret og Forsvarsdepartementet var også representert denne dagen. Brigader og sjef for Forsvarets Fellestjenester Ole Asbjørn Fauske holdt som vanlig og en flott og engasjerende tale for veteranene og statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø påpekte viktigheten av samhold også etter at tjenesten er avsluttet.

Arrangementet ble avsluttet med sang fra artist Hans Erik «Hank» Dyvik Huseby som for anledning hadde med seg veteran Olav Tveiten på gitar. «Hank» sang selvfølgelig veteran- og pårørendesangen «For deg» i tillegg til to viser av Cornelis Vreeswijk.

Du kan se flotte bilder fra arrangementet på vår åpne Facebook-side her.

Se innslag fra NRK Dagsrevyen om Veteranseilasen her.

Les reportasje fra Forsvarets Forum om Veteranseilasen her.