Veteranseilas – sammen for skadde veteraner

Veteranseilasen ble første gang arrangert i 2016. Seilasen hadde en enkel oppskrift: 1 stk 100 år gammel skonnert (Svanen) + et tredvetalls veteraner. Veteraner og støttespillere i alderen 26 til 61 år seilte langs kysten av sommer-Norge, krysset Skagerak for å besøke danske veterankollegaer, og markerte veteransaken både til lands og til vanns mens vi lå under Arendalsuka. Gjennom Veteranseilasen ønsker vi å skape positive opplevelser i en for mange krevende og utfordrende hverdag. Veteranseilasen seiler med et klart og tydelig budskap: Gi våre veteraner den hjelp og støtte som trengs hvis innsatsen ute gir skader og helseplager hjemme!

Sterke vennskapsbånd ble dannet under den første seilasen i 2016 og det var et kontakt krav fra samtlige deltakere at Veteranseilasen måtte arrangeres igjen. Vi er i ferd med å etablere en sommertradisjon for veteraner når vi nå i år arrangerer veteranseilasen for tredje år på rad!

Flere av de tidligere deltakerne har engasjert seg i vedlikehold og maritim pleie av den nå 101 år gamle skonnerten Svanen. Flere engasjerte veteraner har kommet til – og prosjekt Veteranseilas lever videre! Både i form av dugnadsarbeid på Svanen, ærlige blogginnlegg på veteranseilas-bloggen og planleggingen av en ny seilas sommeren 2018.

Veteranseilas 2018 vil starte i Bergen den 16. juli og vare i 3 uker. Svanen skal seile opp vestlandskysten og etter planen vil vi ankommen Trondheim den 26. juli. Etter et velkomstarrangement i Trondheim med underholdning, mat og gode opplevelser setter Svanen kursen mot Bergen igjen den 27. juli. Den 5. august skal Svanen etter planen ankomme Bergen igjen.

Under seilasen vil vi ha gode rutiner gode rutiner for vaktlag når vi er til sjøs, og ankre opp når det passer. Vi vil fiske og høste av det hav og natur kan by på, og tilberede smakfulle måltider både i byssa og ved grilling på land. Vi kommer til å ha flere arrangementer mellom Bergen og Trondheim der vi vil markere veteransaken.

Med gode samarbeidspartnere fra alle veteranorganisasjoner, Forsvaret og en rekke aktører både lokalt og nasjonalt vil Veteranseilas 2018 bli en opplevelse for livet!

SAMHOLD-MESTRING-ANERKJENNELSE.