Veteranseilas – sammen for skadde veteraner

Veteranseilasen ble første gang arrangert i 2016. Seilasen hadde en enkel oppskrift: 1 stk 100 år gammel skonnert (Svanen) + et tredvetalls veteraner. Veteraner og støttespillere i alderen 26 til 61 år seilte langs kysten av sommer-Norge, krysset Skagerak for å besøke danske veterankollegaer, og markerte veteransaken både til lands og til vanns mens vi lå under Arendalsuka. Gjennom Veteranseilasen ønsker vi å skape positive opplevelser i en for mange krevende og utfordrende hverdag. Veteranseilasen seiler med et klart og tydelig budskap: Gi våre veteraner den hjelp og støtte som trengs hvis innsatsen ute gir skader og helseplager hjemme!

Sterke vennskapsbånd ble dannet under den første seilasen i 2016 og det var et kontakt krav fra samtlige deltakere at Veteranseilasen måtte arrangeres igjen. Vi er i ferd med å etablere en sommertradisjon for veteraner når vi nå i år arrangerer veteranseilasen for femte år på rad!

Veteranseilas 2019 vil starte i Trondheim den 21. juli og vare i 3 uker. I år seiler vi med skonnerten Anna Rogde. Verdens eldste seilende skonnert, bygget I 1868. Anna Rogde seiler i tidsrommet 21. Juli – 30. Juli mellom Trondheim og Bodø. Den 31. Juli seiler Veteranseilasen videre nordover før Anna Rogde ankommer Harstad den 10. August.  Under seilasen vil vi ha gode rutiner gode rutiner for vaktlag når vi er til sjøs, og ankre opp når det passer. Vi vil fiske og høste av det hav og natur kan by på, og tilberede smakfulle måltider både i byssa og ved grilling på land. Vi kommer til å ha flere arrangementer mellom Trondheim og Harstad der vi vil markere veteransaken.

Med gode samarbeidspartnere fra alle veteranorganisasjoner, Forsvaret og en rekke aktører både lokalt og nasjonalt vil Veteranseilas 2019 bli en opplevelse for livet!

SAMHOLD-MESTRING-ANERKJENNELSE.