Seilasen er i gang for fullt!

Vi skriver onsdag 2. august og Svanen har nå lagt til ved kaia i Egersund. Alle ombord har fått dusjet og spist middag. Og det var virkelig godt. Vi har vært til sjøs i 32 timer etter vi dro fra Oscarsborg Festning tirsdags morgen. Været har vært så som så, men med  melding om forverring av været i morgen, ble det avgjort å seile forbi havn etter havn mot denne lille perlen på sørvestlandet.

Store deler av mannskapet har vært slått ut av sjøsyke på turen og foretrukket å bli liggende i hengekøya under dekk. Resten har gjort en flott innsats med å manøvrere skuta og heise seil. Midt på natten var det ikke flere enn to veteraner i tillegg til fast mannskap på dekk. I følge kapteinen var dette den lengste etappen som Svanen har gått siden den ble skoleskip.

Vi har ikke vært lenge ombord før vi nesten ikke skiller mellom Veteraner og fast mannskap her. Kaptein Åke og hans folk er inkluderende og innlemmer oss raskt i «Svanefamilien».

I morgen blir vi liggende i Egersund og vente ut været og tørke opp før vi fortsetter vår seilas mot Stavanger og Lysefjorden.

Skip- o-hoi!
Anja og resten av gjengen på Veteranseilas 2017