Seilasens siste etappe

Fredag 18.aug: Fredriksvern
I Risør våkner vi til strålende sol. Det blir sen frokost og tid til en liten rusletur i byen før vi kaster loss ved lunsjtider. Været endrer seg fort og det er mye bølger på sjøen. Regnet kommer også og dagens etappe gir både sjøsyke og slitne folk ombord. Den beskyttede havnen i Stavern er rolig og god å seile inn i. Været letter litt også, så vi slipper å bli våt på den interessante omvisningen på Fredriksvern verft. Stedets siste militære kommandant, Per Inge Olsen, er guide og forteller levende om hvem som har bodd der og alt som har hendt siden det var nytt i 1570. Det blir en rolig kveld i Stavern med kortspill og boklesing på senga.

Lørdag 19.aug: Hjemover
Ikke alle er våken når skuta tusler rolig ut fra Stavern. Det må vekkes flere for å få heist opp lettbåten og snart er alle på plass på dekk og venter på frokost. Vi holder oss innaskjærs på vei mot Oscarsborg og sjøen er rolig. Ved Tønsberg får vi satt seil og har fin vind i ryggen nordover i Oslofjorden. Men vinden tar seg opp og det blåser for mye til at vi får lagt til kai på Oscarsborg. Det blir besluttet å fortsette hjem til Bygdøy. Vel fremme og fortøyd blir bordet dekket i banjeren for en bedre middag og siste kveld på skuta for denne gangen. Det blir sang og musikk utover kvelden med vårt eget skuteband bestående av både mannskap og veteraner.

Søndag 20.aug: Siste dag på skuta
Det er litt vemodig å våkne til siste dag på skuta. Bagasjen skal pakkes, hengekøyer legges bort og hele skuta vaskes ut. Alle tar i et tak mens det snakkes om hvor flott vi har hatt det ombord. Vi avslutter med lunsj på Maritimt Museum og alle klemmer hverandre før de går hver til sitt. Mange blir også enig om å møtes på kvelden for et siste avskjed. Veteranseilasen 2017 er over og vi kan ikke annet enn å si, vel blåst og takk til alle som har deltatt på seilasen. En stor takk går også til alle som har bidratt til å gjøre hele seilasen og alle arrangementene mulig.