Veteranseilas nærmer seg!

21. Juli lastes verdens eldste seilende skonnert, Anna Rogde, med veteraner for å ta fatt på en tre ukers seilas fra Trondheim til Harstad. Dette er fjerde gangen Veteranseilasen gjennomføres og målet med turen er å gi skadde veteraner en utfordring, mulighet til å bygge samhold og mestre noe sammen med andre. I løpet seilasen langs kysten blir det blant annet seiling, fiske, fjellturer og flotte opplevelser. I år deltar ca. 30 deltakerne som er alt fra 26 til 74 år gamle.

Startarrangementet er på Fosenkaia (Skuret) kl. 18.30 den 21. juli og første etappe går fra Trondheim 22. juli. Kystlaget Trondheim og Trondheim kommune stiller opp for oss også i år, og lokale veteraner og andre er velkommen til å delta på dette.

Deretter seiler Anna Rogde via Ørlandet, Namsos, Brønnøysund og flere andre havner før ankomst Bodø 30. juli. Det blir en overnatting i Bodø før nytt mannskap tropper på og seilasen fortsetter 31. juli. Turen videre går innom Værøy, Lofoten, Steigen, Sortland og avslutter i Harstad 10. august.

Ved ankomst Bodø 30. juli vil det bli «åpen skute» kl. 1700. Seilasen avsluttes i Harstad og her blir det et grillfest, med inviterte gjester, på Trondenes 9. august kl. 1700.

Underveis i seilasen er det noen faste avtaler og vi håper å bli møtt av andre veteraner og de som måtte være interesserte i å besøke skuten. Selv om vær og vind bestemmer så håper vi på å gjennomføre alle havnebesøkene.

Øvrige tidspunkter, havner etc. avtales underveis, men skuta kan følges på Marine Traffic, kallesignal LFLM. Seilasen kan også følges på SIOPS´ hjemmesider og www.veteranseilas.no

Vi ser fram til årets flotteste seilas med mange gode støttespillere underveis!