Veteranseilasen innom Farsund og Kristiansand

Torsdag 10.aug: Sørlandsidyll i Farsund.
Vi våkner til en strålende solskinnsdag i Farsund og nyter frokost og morgenkaffe i sommervarme. Alle er fornøyd med at det ikke er noe spesielt program for dagen og lager sine egne planer om joggetur, gåtur eller fiske og avslapping. På kvelden loffer vi ut til en holme med lettbåtene og fyrer opp grillen der vi tilbereder middag, kaffe og vafler. Noen tar seg også et bad i sjøen.

 

Fredag 11.aug: Under fulle seil
Vi vinker farvell til Farsund og setter kursen mot Kristiansand. Så snart vi er utaskjærs heiser vi alt vi har av seil og slår av motoren. Det er denne dagen vi har ventet på. Seilene står spent i vinden, skuta glir fremover og bare lyden av knirkende treverk høres. Freden senker seg over skuta og det er deilig å bare være. Sola steiker på dekk og vi koser oss. I kveldingen siger vi rolig inn til Kristiansand og legger til kai.

 

Lørdag 12.aug: Besøk på Camp Møvik
I dag er det lokale Veteraner i området som har invitert. Vi blir hentet av en minibuss på kaia og fraktet ut av byen til Camp Møvik som er Veteranenes tilholdssted her i Kristiansand. Der har de stelt i stand lunsj til oss og satt opp et romslig partytelt med langbord. Vi får T-skjorter og omvisning i bygget som har blitt pusset opp på dugnad og gjort i stand til forskjellige aktiviteter; bla. lekerom for barn, kjøkken og salonger. Vi går i samlet flokk til Kanonmuseet og får en utrolig interessant og lærerik omvisning på det som er verdens nest største kanon montert på land.Guiden vår forteller levende historien fra byggingen og driften under krigen og om hvilken rolle fortet og kanonbatteriet har hatt i etterkrigstiden og frem til det ble nedlagt i 1958. I dag er hele området museum og har vært fredet siden 2012. Etter omvisningen blir vi fraktet tilbake med den nyrestaurerte ammunisjonsjernbanen. På Camp Møvik er det nå klart for et møte med Varaordfører i Kristiansand og en inforunde fra Oberstløytnant Stivang om dagens modell i Forsvaret for ivaretagelse av Veteraner og pårørende. Kvelden rundes av med deilig grillmat, skalldyr, kake og levende musikk.

Søndag 13.aug: Veteranmonumentet i Kristiansand
Vi har gitt kokken fri, siden hun har bursdag, og lager frokosten selv. Resten av kaken fra i går kommer på frokostbordet og vi synger bursdagssang for henne. Etterpå går turen til Veteranmonumentet og vi legger ned blomster der. Veteranmonumentet er satt opp med støtte fra kommunen og det lokale næringslivet og er for alle veteraner, også de før oss og de som kommer etter oss. Resten av dagen går med til fisking, litt fritid og en del vasking og rydding for å være klar til åpen skute i Arendal.